chrome firefox opera safari iexplorer

Національний музей Голодомору затоплює

28 червня 2011 о 12:48

Національний музей Голодомору затоплює. Вода стікає в головний зал із експозицією. Під загрозою — дороге сучасне обладнання та експонати. Співробітники меморіалу із директором на чолі узялися за відра — воду намагаються вичерпати самотужки. Столична мерія умила руки. Поки вихідні — допомогти музею не вийде, — пояснили чиновники.

Аквапарком залу пам’яті називають її працівники. Усіх їх вранці екстрено викликали на роботу. Утім замість того, щоби проводити екскурсії, вони боронять музей від стихії.

Від дев’ятої ранку кожні п’ятнадцять хвилин відра стають повними. Виливати з них дощову воду музейники ледь устигають.

У Київміськадміністрації, на балансі якої перебуває  комплекс, через вихідні на потоп в музеї не відреагували. Зранку подивитися на результат зливи приїхали будівельники меморіалу. Сказали, вони до цього не причетні. Мовляв — те, що вода потрапляє всередину — прорахунок проектувальників.

Раритери двадцятого століття через опади зі стелі можуть пошкодитися, хвилюються працівники музею. Від руйнації целофан не врятує. Іншого приміщення для тимчасового зберігання експонатів — немає.

Стелі експозиційної зали поступово вкривають вологі плями. Допоки наслідки потопу не ліквідують — музей Голодомору буде зачинений. Відвідувачі і не підозрюють чому.

У музеї вже залило п’ять проекторів. Кожен із них коштує до шістдесяти тисяч гривень. Повністю підрахувати збитки музейники не беруться. Адже синоптики прогнозують у столиці зливи протягом найближчих двох днів.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути