chrome firefox opera safari iexplorer

Петрівський районний музей історії

  • 28300
    Кіровоградська область, Петрівський район,
    смт. Петрове, вул. Ілліча, 43
  • 8.00 - 17.15.
    Вихідні – субота, неділя
  • для дорослих – 1 грн. для дітей – 0,50 грн.
Про музей:

Дата відкриття районного музею – 17 червня 1967 року. Музей має чотири виставкових зали, експозиції яких розповідають про історію становлення та розвитку Петрівського району. Найбільшу цікавість у відвідувачів викликає зал Бойової Слави. Тут ви зможете дізнатись про історію краю в роки Великої Вітчизняної війни. Фрагменти рушниць і автоматів, гільзи снарядів, патронів, форма радянських солдат, фляги та інші речі переносять у полум’я війни. Численні документи розповідають про фашистський терор в краї, рух опору окупантам, визволення району. Чільне місце відведене землякам – Героям Радянського Союзу, зокрема представлені їхні особисті речі.

Відведене місце й ушануванню пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 років та сталінських репресій; окремі експозиції присвячені учасникам ліквідації на Чорнобильській АЕС, воїнам – інтернаціоналістам. У серпні 2010 року на базі районного музею історії відкрито експозицію раритетної сільськогосподарської техніки під відкритим небом, де представлені різноманітні трактори, машини та механізми, за допомогою яких люди десятиліттями обробляли землю.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути