chrome firefox opera safari iexplorer

У липні українці купили валюти майже на мільярд доларів

12 серпня 2011 о 09:28

У липні, незважаючи на наближення до кінця сезону відпусток, продовжилася тенденція скупки іноземної валюти на готівковому ринку. За минулий місяць українці придбали інвалюти на 0,87 млрд дол. більше, ніж продали (у доларовому еквіваленті), повідомили у Нацбанку.

При цьому істотно виросли об'єми операцій купівлі-продажу — вони були максимальними з початку року. Так, об'єм придбаної населенням іноземної валюти в липні склав 2,92 млрд дол., тоді як продано банкам було 2, 06 млрд дол., пише Дело.

З початку 2011 року об'єм купленої в обмінниках іноземної валюти перевищив її продаж на 7 млрд дол. В той же час необхідно відмітити, що частина цих коштів повернулася у банківську систему через валютні депозити фізичних осіб (1,65 млрд) і погашення по валютних кредитах населення (1,29 млрд).

Біля 4 млрд готівкової інвалюти (у доларовому еквіваленті), які так і не повернулися у банки, частково «осіли» на руках у населення, а частково — пішли на обслуговування тіньового сектора. За словами учасників ринку, в останні 10-12 місяців саме потреби українського тіньового сектора формують основну частину попиту на готівкові долари і євро.

Нагадаємо, у червні населення придбало у комерційних банків іноземної валюти на 2,9 млрд дол., а продало фінустановам — 1,7 млрд дол.

Я повідомлялось, 9 серпня, перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова порекомендувала українцям утриматися від продажу іноземної валюти.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути