chrome firefox opera safari iexplorer

Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви»

  • 35511, Рівненська область, с.Пляшева, Радивилівського району
  • .(0233)2-87-27
  • щодня з 9.45 до 18.00
    Каса вхід – до 17.30
  • для дорослих - 5 грн.; для студентів, учнів – 3 грн. Екскурсійне обслуговування: дітей, студентів – 5 грн.; дорослих – 10 грн. Дні безкоштовного відвідування: для дітей до 6 років, пільговиків, дітей-сиріт, співробітників музеїв – відвідування безкоштовне.
Варто побачити: козацька зброя; речі побуту козаків.
Про музей:

Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» розташований на місці однієї з найбільших битві в історії українського козацтва. В його експозиції представлені унікальні речі 17 ст. віднайдені під час археологічних розкопок експедицією Рівненського обласного краєзнавчого музею під керівництвом доктора історичних наук Ігоря Свєшнікова.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути