chrome firefox opera safari iexplorer

У скандальному будинку на Театральній розмістять Музей історії Києва

26 серпня 2011 о 14:55

Музей історії Києва буде розміщений в будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 (поблизу ст. метро «Театральна»). Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«У результаті складних переговорів з інвестором було досягнуто домовленості про безкоштовну передачу будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 у власність киян», — повідомляє прес-служба КМДА.

«На жаль, питання розміщення експозиції Музею історії Києва виникло дуже давно, але та робота, яку я провів зі своїми колегами, дає нам сьогодні перспективи вирішення цього питання. А саме, розміщення Музею історії Києва у будинку на вул. Богдана Хмельницького, 7», – сказав Олександр Попов.

«Декілька місяців тому я мав розмову із директором музею щодо можливого розміщення експозиції у будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 і, лише заручившись його підтримкою, розпочав переговори з інвестором», – підкреслив Олександр Попов.

Окрім того, голова Київської міської державної адміністрації наголосив, що готовий розглянути пропозиції людей, які проживають у сусідньому будинку, і для кого сусідство із будівлею на вул. Богдана Хмельницького, 7 створює певний дискомфорт, стосовно обміну їхніх помешкань на квартири в інших районах міста.

Також він зазначив, що оскільки у будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 7 буде розміщено не торговельні ряди, а музейні експонати – це суттєво зменшить навантаження на підземну інфраструктуру, чого так боялися кияни.

Нагадаємо, що будівництво на Богдана Хмельницького, 7 стало однією з найскандальніших будов сучасного Києва.

Скандал навколо будівництва торговельно-офісного центру біля метро «Театральна» триває вже п'ять років. Жителі району та активісти міста всіляко намагаються звернути увагу влади на забудову на вулиці Богдана Хмельницького,7.

У 2007 році будівництво в районі станції метро «Театральна» було визнано небезпечним для метро. Після цього Київрада скасувала своє попереднє рішення про землевідведення, але забудовник із цим не погодився і оскаржив його в суді.

Будівництво біля ст.метро «Театральна» відновилося на початку грудня 2010 року і триває цілодобово.

8 грудня 2010 року голова КМДА Олександр Попов заявив, що має намір вивчити конфліктну ситуацію з будівництвом біля станції метро «Театральна».

28 березня Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним будівництво на вул. Б.Хмельницького біля станції метро «Театральна». Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу Генеральної прокуратури.