chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін розширив територію національного парку «Синевир»

14 грудня 2011 о 09:47

Кабінет міністрів Україна своїм розпорядженням №1246 від 12 грудня ц.р. дозволив національному природному парку «Синевир» (Закарпатська обл.) розширити територію на 2304 га за рахунок земель Хустського лісового дослідницького господарства.

Про це йдеться в документі, розміщеному на Урядовому порталі.

Як зазначаться в розпорядженні, уряд надав дозвіл парку «Синевир» на розробку проекту землеустрою з відведення земельної ділянки площею 2304 га (землі лісогосподарського призначення) за рахунок земель державного підприємства «Хустське лісове дослідницьке господарство», розташованого за межами населених пунктів на території Хустського району Закарпатської області, з подальшим наданням її в постійне користування для розширення території парка.

Довідка УНІАН. «Синевир» — національний парк в Україні. Розташований на території Міжгірського і Хустського районів Закарпатської області.

У 1974 році був організований ландшафтний заповідник загальнодержавного значення «Синевирське озеро», а згодом — національний парк «Синевир», який був створений за рішенням уряду України в 1989 році. Його площа – 40 400 га, з них 5807 га відведено під заповідну зону. До складу парку входить і відоме верхове оліготрофне болото Глуханя.

Загальна кількість видів рослин, які зростають на території парку, - 914, із них 40 занесені до Червоної книги України.

Загальна кількість видів тварин, які мешкають на території парка, - 236, із них 22 занесені до Червоної книги України.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути