chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві показують персональну виставку Лариси Кадочникової

21 грудня 2011 о 22:06

В галереї «АтрибутЪ» у Києві триває персональна виставка живопису і графіки лауреата Шевченківської премії, народної артистки України і Росії Лариси Кадочникової «Світ моїх марень і мрій».

Значна частина картин, виставляються майстринею вперше, а після закінчення виставки, будуть відправлені нею назавжди до Москви.

Йдеться насамперед про інтимно-поетичний цикл картин акторки-художниці який раніше доводилося бачити лише вузькому колу її найближчих друзів.

Ретроспектива представлених на виставці робіт Лариси Кадочнікової відображає різні періоди творчої діяльності корифейки театру і кіно – від початку 70-х років минулого століття до сьогодення. Все, що свого часу не вдалося передати через кіно- та театральні ролі, було «продовжено» у сновидіннях та найшло своє відображення в «…СВІТІ ЇЇ МАРЕНЬ і МРІЙ».

Представлена експозиція відкриває маловідомі грані її таланту, повертає нас до часів зародження вітчизняного поетичного кіно, нагадує нам про її друзів: Сергія Параджанова, Юрія Ілієнка, Івана Миколайчука, В’ячеслава Тихонова… Всіх тих, з якими вона була біля витоків цього неперевершеного мистецького жанру.

На урочистому відкритті виставки 15 грудня привітати Ларису Валентинівну прийшли десятки її друзів: Остап Ступка, Володимир Горянський, Ганна Герман, Лариса Скорик, Роман Балаян, Тарас Чорновіл та багато інших.

Виставка триватиме до 15 січня 2012 року.

Інформація та фото надані галереєю «АтрибутЪ»

«Рідна країна»

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути