chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в столиці пройде вечір пам'яті Віктора Некрасова

18 січня 2012 о 10:15

Сьогодні о 17:00 у приміщенні Національного музею літератури України (вул. Б.Хмельницького, 11) відбудеться вечір пам'яті письменника та правозахисника Віктора Некрасова, передає УНН.

Організаторами заходу є Український ПЕН-клуб і Літературно-меморіальний музей М.Булгакова.

Своїми спогадами та роздумами ділитимуться Іван Дзюба, Євген Сверстюк, Лесь Танюк, Семен Глузман, Вадим Скуратівський та інші. Крім того, відбудеться перегляд документального фільму, присвяченого життю та правозахисній діяльності Віктора Некрасова.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути