У селі Геча Берегівського району Закарпатської області відбувся шостий Міжнародний фестиваль різників свиней.
Як повідомляють місцеві видання, фестиваль є унікальною можливістю побачити національні традиції, пов'язані з різкою свиней і приготуванням м'ясних страв.
У конкурсі беруть участь місцеві, угорські та сербські команди, які розповідають про тонкощі роботи гентешів (різники свиней угорською мові — ред.) у трьох країнах.
Крім того, що учасники конкурсу повинні були зарізати свиню, члени журі також оцінювали їх дії і за низкою інших параметрів. Зокрема, конкурсанти показували, як потрібно розбирати тушу і робити з неї різноманітні страви: гурку, кров'янку, шовдар (окіст), шойт (сальтисон), шкварки, копчене і варене зі спеціями сало та ін.