chrome firefox opera safari iexplorer

Україна встановить у Вашингтоні пам'ятник жертвам Голодомору

10 лютого 2012 о 15:58

У м. Вашингтон (США) українська влада має намір встановити пам’ятник жертвам Голодомору 1932—1933 років.

Відповідну постанову „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки забезпечення міжнародного позитивного іміджу України та заходів щодо підтримки зв’язків з українцями, які проживають за межами України” Кабмін прийняв 8 лютого 2012 року.

Проект нормативно-правового акту розроблено Міністерством закордонних справ за дорученням Кабміну з метою визначення механізму та напрямів використання коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення згаданих заходів.

Видатки будуть направлені на фінансування проектних, підготовчих та ремонтно-реставраційних робіт павільйону „Землеробство” („Земледелие”; будівля №58), розташованого на території Всеросійського виставкового центру в м. Москва (Росія); надання фінансової підтримки українським громадам за кордоном у підготовці проектно-кошторисної документації та проведенні ремонту приміщень, наданих для потреб Українського народного дому у м. Перемишль (Польща) та Центру української культури в м. Пряшів (Словаччина) та ін.

Проект урядового документу погоджено Мінфіном, Міністерством юстиції, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Державною казначейською службою та Державною фінансовою інспекцією.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути