chrome firefox opera safari iexplorer

Церква змінює дзвони Собору Паризької Богоматері через критику туристів

24 лютого 2012 о 09:01

У всесвітньо відомому Соборі Паризької Богоматері за рішенням церковної влади міняють дзвони. Про це повідомило у четвер, 23 лютого, радіо Ватикану.

Старі дзвони відлили у середині XIX століття з не достатньо якісного сплаву, і їх дзвін викликав критику віруючих і туристів. Нові дзвони для собору зроблені в Нормандії.

Чотири дзвони вагою від 0,7 до 2 тонн було демонтовано і знято з башт у понеділок. Їх замінять дев'ять нових дзвонів, найважчий із яких важить близько 10 тонн.

Як повідомила прес-служба паризької архієпархії, відливання нових дзвонів і заміна старих обійшлася приблизно в два мільйони євро. Всю суму було сплачено з пожертвувань віруючих.

Собор Паризької Богоматері, будівництво якого почалося в 1163 році, а остаточна обробка завершилася до 1315 року, щорічно відвідують понад 13,6 мільйонів паломників і туристів.

У соборі зберігається одна з найбільших реліквій, яку шанують християни, — терновий вінець Ісуса Христа.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути