chrome firefox opera safari iexplorer

У Москві можна отримати «паспорт громадянина Донецької республіки»

01 червня 2012 о 14:57

Громадська організація Донецька республіка відкрила своє «посольство» в Російській Федерації.

Про це повідомляє сайт Євразійського союзу молоді.

Наразі апарат «посольства» тимчасово розміщується в Москві у штаб-квартирі московського відділення Євразійського союзу молоді.

Донецька республіка називає себе правонаступницею Донецько-Криворізької республіки 1918—1919 рр..., що входила до складу Росії.

«Народний рух Донецька республіка прийняв рішення про відкриття свого першого зарубіжного представництва і отримав офіційне визнання з боку низки громадських патріотичних організацій Російської Федерації», — йдеться в повідомленні.

Євразійський союз молоді повідомляє, що «цей крок сприятиме подальшому зміцненню зв'язків мешканців Донецької республіки та решти Росії, справі возз'єднання штучно розділених у 1991 році земель історичної Росії».

У повідомленні також говориться, що «уродженці і мешканці Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Херсонської областей мають першочергове право на звернення до посольства Донецької республіки в Російській Федерації з питання отримання паспортів громадян Донецької республіки».

Як повідомлялося, у 2009 році в Донецьку десятеро осіб проголосили Федеративну республіку.

Розділи: Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути