chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям стало важче отримати закордонний паспорт

31 липня 2012 о 09:19

Щоб отримати бажаний паспорт, людям доводиться займати чергу з ночі і спати у власних автомобілях, чекаючи відкриття центру, повідомляє «Комсомольская правда в Україні».

Так, контент-менеджер Владислав, якому закордонний паспорт потрібен вкрай терміново, приїхав до центру з наметом! У потрібному місці він був уже в 4.30 ранку, першим записався на прийом, встановив під парканом свій намет і благополучно проспав у ньому до відкриття (9.00).

Усередині людей також чекає кілька черг. Спочатку — черга для реєстрації. Потім — для подачі ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду (зробити копії можна тут же — по 60 копійок за лист). І фініш — черга, щоб сфотографуватися і розписатися. — Господи, як все це радянські часи нагадує, — поділилася жінка в черзі. — Ніби не паспорт хочу зробити, а дефіцитну ковбасу купити! У Міжрегіональному центрі про проблему черг знають і вирішити її намагаються: — У день ми приймаємо по 100-150 осіб, 20 з яких проходять через онлайн-реєстрацію.

Роботою співробітники завалені з самого ранку, і рук просто не вистачає, — кажуть у центрі. — Ми вже думаємо про те, щоб розширити штат. Адже тоді зможемо обслуговувати ще більше людей. До речі, в центрі також порадили не чекати пори відпусток, щоб робити закордонний паспорт. Найпростіше подати документи восени і ранньою весною — тоді вистоювати кілометрові черги не доведеться.

Джерело: Уніан
Розділи: Туристичні новини

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути