chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада все ж продала землі Софійського собору

08 листопада 2012 о 14:21

Завдяки вжитим органами прокуратури заходам захищено інтереси держави у сфері земельних правовідносин та не допущено незаконне відчуження майже 0,5 га земель історико-культурного призначення, розташованих у центрі столиці, вартістю понад 27 млн. грн. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Так, за участі Генеральної прокуратури України Вищим господарським судом України 06.11.2012 підтверджено законність рішення апеляційного суду про задоволення позову прокуратури м. Києва щодо визнання недійсними договорів, за якими Київська міська рада незаконно продала приватним структурам особливо цінні землі, які знаходяться в історичному центрі столиці на території охоронної зони ансамблю споруд Софійського собору, включеного до списку Всесвітньої спадщини.

Цим же рішенням приватні структури зобов’язані повернути вказані землі до комунальної власності територіальної громади міста.

Окрім того, на вказаних землях розташована пам'ятка архітектури місцевого значення – будинок-садиба родини художника Олександра Мурашка, яка раніше за позовом прокуратури також була повернута до комунальної власності.

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути