chrome firefox opera safari iexplorer

З 19 листопада усіх померлих відправлятимуть на розтин

09 листопада 2012 о 14:13

З 19 листопада, згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом, усім покійним, за винятком тих, хто помирає в лікарні, наказано проводити судово-медичну експертизу. Забрати тіло родича з моргу можна буде лише за наявності довідки з прокуратури.

Про це йдеться у статті газети«Ратуша».

Раніше в Україні потребу судмедекспертизи встановлювала міліція. Тепер ніхто не омине патологоанатома – ні давно хворий дідусь, ні столітня бабуся. Але, пише «Ратуша», штати обласного бюро судово-медичної експертизи та моргів не збільшуються.

Якщо закон набуде чинності, то в середньому патологоанатому доведеться робити 30 розтинів за добу. Крім того, в Україні не готові до такого, бо бракує холодильних камер, де можна зберігати тіла, і місць для розтинів.

У газеті пишуть, що додатковим клопотом для родичів померлих є четвертий пункт 238-ї статті нового кодексу – тіло після розтину можна забрати лише з дозволу прокуратури.

«Уже впродовж п’яти років бюро судово-медичної експертизи співпрацює лише з міліцією. Тобто від початку розслідування справи і до суду – все компетенція міліції, а прокуратура лише спостерігає за діями міліції. А тепер на місце пригоди виїжджатимуть міліція та судово-медичний експерт. Потім вони привозять тіло померлого на судово-медичну експертизу, де роблять розтин, а дозвіл, щоб забрати тіло, треба брати в прокурора», – йдеться у статті.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути