chrome firefox opera safari iexplorer

У Сумах вирішили демонтувати два пам'ятники Леніну

27 лютого 2013 о 15:27

Сумська міська рада ухвалила рішення демонтувати два пам'ятники Володимиру Іллічу Леніну в місті, говориться в рішенні відомства після голосування депутатів.

Зокрема, таку ініціативу вніс сам голова міськради Геннадій Мінаєв, який хотів демонтувати два погруддя Леніну в місті. Варто зазначити, що першу скульптуру Леніна він запропонував знести біля будинку культури Хімік, а замість неї встановити бюст Почесному громадянину Сум, директору виробничого об'єднання Сумихімпром Олександру Кравченкові.

Інша скульптура, яку вирішив демонтувати Мінаєв, розташована на Дуровщині в районі Хіммістечка, її він хотів переплавити на пам'ятник засновнику міста Герасиму Кондратьєву, а також перейменувати вулицю на його честь.

Примітно, що таке рішення підтримали 43 депутати міськради з 68, ще восьмеро утрималися, двоє були проти, а 15 не голосували.

Як повідомлялося, сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці (Сумська область) представниками ВО Свобода на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком.

Нагадаємо, 15 лютого активісти партії Свобода разом з депутатом Ігорем Мірошниченком здійснили демонтаж пам'ятника Володимиру Леніну в місті Охтирка Сумської області.

Розділи: Суспільство

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути