chrome firefox opera safari iexplorer

Стартувала акція «Українська книга — для дітей Києва»

24 серпня 2013 о 10:34

24 серпня у Національній бібліотеці України для дітей стартувала акція «Українська книга — для дітей Києва», організована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» та ГО «Муніципальна ліга Києва».

За словами організаторів акції, її мета — поповнити колекції дитячих бібліотек Києва та дошкільних закладів столиці україномовною дитячою літературою Національного видавництва «Веселка».

Як повідомив ініціатор акції Микола Томенко, ця акція вже була проведена у кількох областях України. А тепер, у період з 24 серпня до кінця вересня 2013 року, планується передати більше як у 500 дитячих закладів Києва понад 10 тисяч українських книжок для дітей.

Серед цих книжок — твори Лесі Українки, Михайла Стельмаха, Платона Воронька, Оксани Іваненко, Дмитра Павличка та інших українських письменників, які писали для дітей. Є також дитячі пісні з нотами.

Виступаючи під час презентації цього проекту перед колективом Національної бібліотеки для дітей, ініціатор цього проекту Микола Томенко зазначив, що, «на жаль, у нас політики діють занадто прагматично – хтось роздає гречку, хтось — горілку, хтось – цукерки, здебільшого орієнтуючись на передвиборчий швидкий ефект матеріальної підтримки старшого покоління».

«Ми виходимо з того, що необхідно інвестувати у молоде покоління і передовсім в дітей, які поки не ходять на вибори, але від яких буде залежати доля нашої країни найближчим часом. Тому серед пріоритетів Фонду – світоглядні, просвітницькі, освітні, оздоровчі проекти», — зазначив Микола Томенко.

«Не є секретом, що зараз у дошкільному та шкільному вихованні бракує україномовної літератури такого ґатунку. Тому ми сподіваємось, що ця акція в Києві та інших регіонах України суттєво допоможе виховувати дітей на наших народних українських традиціях, а отже — допоможе в майбутньому будувати справжню, незалежну, самобутню Україну», — підсумував Микола Томенко.

«Рідна країна»