chrome firefox opera safari iexplorer

До ювілею Музею Павла Тичини цілий день лунатиме музика!

Дата події:24 січня 2014
Місце події:Літературно-меморіальний музей-квартира Павла Тичини в Києві
Більше про подію:

З нагоди 35-річчя заснування Літературно-меморіального музею-квартири Павла Тичини в Києві та Дня народження Павла Тичини 24 січня 2014 року в рамках проекту «Музей35» у Музеї пройде музичний марафон, який триватиме цілий день — з 11.00 до 20.00.

Концепція проекту «Музей35. Музичний марафон» полягає у тому, що в Музеї-квартирі Поета впродовж одного дня пролунає 35 музичних вторів виконавцями різного віку.

О 12.00 відбудеться концерт виконавців молодшої групи музичних шкіл імені М.В.Лисенка та школи № 32.

О 15.00 відбудеться концерт вихованців старших класів музичної школи імені М.В.Лисенка та виконання двох пісень («Гаї шумоять» та «Не Зевс, не Пан, не Голуб-Дух...») на слова Павла Тичини, написаних копозиторкою та виконавцем з Одеси Олександрою Бахчеван.

О 18.00 відбудеться концерт знаних вже виконавців.

Не виключено, що саме в цей день відбудется іще й камерний концерт фортепіанної музики у меморіальному кабінеті Павла Тичини, виокнуватися він буде на меморіальному роялі Поета.

26 жовтня

Інші дати
Народився Дмитро Бортнянський
(1751, м. Глухів, Сумська область – 1825) - український композитор і диригент. Спільно з Березовським М.С. створив новий тип хорового концерту. Церковно-вокальний стиль Д.Бортнянського є вершиною тогочасного мистецтва.
Як славен наш Господь в Сіоні, Не може висловить язик, Великий в небесах на троні, Всесильний пан земних владик. Один Господь, один Ти славний, В сонячнім світлі й блиску зір явний! (Дмитро Бортнянський)
Розгорнути