chrome firefox opera safari iexplorer

У сенаті США говоритимуть про Україну вдруге за останні два місяці

15 січня 2014 о 12:02

Сьогодні у комітеті з закордонних справ Сенату США вдруге за останні два місяці обговорюватимуть українське питання. Засідання вестиме голова комітету сенатор Боб Менендес.

Про події в Україні законодавцям розповість заступник держсекретаря Вікторія Нуланд, яка на власні очі бачила в Києві події 11 грудня, коли влада вдалася до спроби розгону Євромайдану.

Ще одним доповідачем з українського питання буде американський політолог Збіґнев Бжезинський.

Минулі слухання посприяли ухваленню резолюції Сенату із закликом до американського уряду застосувати санкції щодо українських чиновників, причетних до насильства над мирними демонстрантами.

Українська опозиція відрядила до Вашингтона екс-міністра закордонних справ Бориса Тарасюка зі списком політиків, щодо яких просить застосувати санкції.

Розділи: Суспільство

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути