chrome firefox opera safari iexplorer

Кориця зміцнює нервову систему

18 липня 2014 о 09:47

Застосування кориці в якості спеції і ароматизатора для випічки — поширена практика в багатьох країнах. Неврологи з Rush University Medical Center при підтримці Національного інституту здоров'я з'ясували, як ця популярна спеція впливає на нервову систему, пише nature.health-ua.org. 

«Кориця широко використовується в якості спеції по всьому світу протягом століть, і потенційно вона може бути одними із найбільш безпечних ліків, здатних зупинити прогресування захворювання у пацієнтів з паркінсонізмом», — стверджує провідний дослідник Калипада Рахан (Kalipada Pahan). 

Він з'ясував, що кориця метаболізується в печінці в бензоат натрію, речовину, яка використовується в лікуванні печінкових метаболічних порушень, пов'язаних з гіпераммонією. Бензоат натрію також широко використовується як харчовий консервант в силу потужного бактерицидного ефекту. Бензоат натрію потім надходить у мозок, де захищає нейрони, нормалізує рівень нейромедіаторів, що покращує рухові функції у пацієнтів. 

Два основних типи кориці — китайська і цейлонська — включаються в обмін однаково. Але з допомогою мас-спектрометричного аналізу вчені з'ясували, що цейлонський сорт кориці набагато чистіший, ніж китайський, оскільки останній містить кумарин, гепатотоксичну речовину.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути