chrome firefox opera safari iexplorer

З грудня українці зможуть долучитися до створення «Народного щоденника Майдану»

10 листопада 2014 о 15:15

1 грудня відкриється інтернет-проект «Народний щоденник Майдану», в якому будуть зібрані в хронологічній послідовності події Євромайдану. Про це заявила радник президента України Ольга Богомолець в ефірі програми Радіо Свобода «Ми Разом».

«Нам дуже важливо зберегти історію, зафіксувати все, що було і зберегти нашу пам’ять. Кожна людина, яка була на Майдані може зайти і залишити свій слід в історії, написавши, що вона тоді бачила й відчувала. Термін у рік дозволяє нам зберегти ті почуття й історію, яка була. Вже через два роки пам’ять, на жаль, стирає велику кількість деталей», — зауважила радник президента.

За словами Богомолець кожен охочий може надіслати свої фото і спогади пов’язані з Євромайданом. Матеріали будуть опубліковані в «Народному щоденнику Майдану».

«Ми запрошуємо всіх, хто має фотографії, хто має свої спогади. Пишіть нам на електронну адресу info@Bogomolets.com.», — сказала Богомолець. 

За її словами, вже до кінця листопада також запрацює громадський інформаційний портал «Люди допомагають людям». Там буде розміщена інформація про потреби кожної родини, де є загиблі й зниклі безвісти. Кожна сім’я отримає прямий картковий рахунок, де акумулюватиметься сума, обрахована за «спеціальним соціальним калькулятором». ОДА мають створити реєстр таких родин.

Нагадаємо, акції протесту в центрі столиці України, Києві, почалися 21 листопада 2013 року після того, як уряд Миколи Азарова вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Джерело: День
Розділи: Новини культури

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути