chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні оголосили набір до добровольчого медичного батальйону

10 листопада 2014 о 16:46

Лікарі-майданівці організували добровольчий медичний батальйон «Гіпократ» для допомоги пораненим у зоні АТО і оголосили набір до нього. Про це у понеділок, 10 листопада, на брифінгу у рамках спецпроекту до першої річниці Майдану заявив лікар-реаніматолог Андрій Борисенко, повідомляє Укрінформ.

«Ми оголошуємо набір у наш медичний батальйон. Лікарі-інтенсивісти, анестезіологи, травматологи, хірурги, медсестри-анестезистки та операційні, водії швидких, ми запрошуємо вас до лав нашого медичного батальйону», – сказав Борисенко.

Лікар сказав, що більшість смертей поранених у зоні АТО трапляється між передовою і лікарським закладом, і кількість таких поранених дуже велика. Тому медичний добровольчий батальйон «Гіпократ» ставить собі за мету наблизити спеціалізовану лікарську допомогу до передової, щоб запобігати втратам.

Також він розповів, що батальйон довелось оформити як громадську організацію, бо, «на жаль, всі наші походи по колу по верхівках київської влади не дали результату». У його забезпеченні медики також повністю поклалися на волонтерів.

«Ми просили в держави допомоги, нам не відмовили, але й не допомогли. Тому всі машини присилаються волонтерами, всі ліки закуповуються волонтерами, і всі люди, що до нас прийдуть, теж будуть волонтерами», – сказав Борисенко.

За його словами, батальйон формуватиметься з первинних модулів, які складатимуться з автоперев'язочної і декількох реанімобілів, на яких після надання першої допомоги поранених відвозитимуть у медзаклади.

«Скільки цих модулів ми зможемо зробити, залежить від того, наскільки активними будуть ті люди, які нам допомагають. У нас є рахунок, нас можна побачити у Facebook. Зараз по дорозі з Німеччини два реанімобілі, і ми докладаємо надзусиль, щоб знайти автоперев'язчону. Як тільки ми її знаходимо, ми одразу, я думаю, що у найближчі два-три тижні, вирушаємо на фронт», – сказав Борисенко.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути