chrome firefox opera safari iexplorer

Вечорниці на Старий Новий Рік, а також святкування Маланки та Василя в козацькому селищі «Мамаєва Слобода»

Дата події:10-14 січня 2015 р.
Місце події:"Мамаєва Слобода" (Київ, вул. М. Донця, 2)
Більше про подію:

Пані та панове, козацьке селище «Мамаєва Слобода» гостинно запрошує провести Старий Новий Рік та відзначити за давніми Наддніпрянськими традиціями Маланку та Василя.

Святкування відбуватимуться 10,11,12,13 та 14 січня:

В 13-00 – відтворення «обряду Кози»; сакральні дійства «Щедрування» та «Засівання» за участю козаків та дівчат-козачок; виступи фольклорних колективів; куштування козацького кулішу та печеної на відкритому вогні соковитої домашньої ковбаси, кабанятини та усілякої печені…

Тут же ж на відкритому вогні козаки та господині приготують для Вас старовинний козацький гарячий хмільний напій «Мусулєс» (глінтвейн) та козацький трав`яний чай «Гербата».

Також ви зможете продегустувати традиційні хмільні українські напої козацької доби (вишняк, слив’янку, дулівку, медовуху).
Будемо щедрувати, танцювати, пити, гуляти – гарні мислі мати!

— Співи та танці біля вогнища
— Майстер-класи від народних майстрів
— Різдвяні розваги для дітей та дорослих
— Катання на санчатах, а також на запряжених кіньми санях чи возі, або ж верхи на коні спільно з козаками
— В традиційних українських хатах проводитимуться майстер-класи із засівання, колядок та щедрівок

Для поціновувачів середньовічних романтичних традицій козацького краю, сповіщаємо, що 12,13,14 січня в «Шинку – коса над чаркою» відбудуться вечорниці. Початок вечорниць на Маланки та Василя о 18-00.

Всіх, хто прийде в той час на вечорниці, шинкарка почастує старосвітським вишняком та гречаниками, спеченими в присутності гостей в печі «Шинку – коса над чаркою». Тож, якщо Ви бажаєте особисто побачити як кладеться гречане тісто на капустяний лист, а потім садиться в піч, де тріскають та палахкотять дрова, то ласкаво запрошуємо до нас на козацькі вечорниці, аби відсвяткувати Маланки та Василя.

Хочемо особливо звернути Вашу увагу, що як на Маланки – 13 січня, так і на Василя – 14 січня, Ви, якщо не мали змоги спільно з друзями відсвяткувати Новий Рік, то тепер маєте гарну нагоду заздалегідь забронювати одну із традиційних українських хат, або ж місця за столиком у «Шинку — коса над чаркою» та зможете провести Старий Новий Рік, як в родинному колі, так і з друзями. Тож, ми пропонуємо Вам відсвяткувати свій корпоратив в атмосфері середньовічної Наддніпрянської України, тобто послухати справжнісіньких щедрівників, які, співаючи, щиросердно побажають щастя, радості та достатку господарям та гостям.

Телефон відділу замовлень: 066-091-12-79; 361-98-48. ел. адреса: mamayevasloboda@gmail.com

«На щастя, на здоров`я, на нове літо! Роди, Боже, жито, пшеницю і всяку пашницю, без куколю, без метлиці, а нам дайте по паляниці! Будьте здорові, з Новим роком!». Козаки та козачки «Мамаєвої Слободи»!

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути