chrome firefox opera safari iexplorer

Восени у Львові пройде Конгрес культури країн Східного Партнерства

28 лютого 2015 о 12:07

У вересні цього року Львів вперше прийматиме “Конгрес культури країн Східного Партнерства” — масштабну міжнародну зустріч діячів мистецтва, менеджерів та аніматорів культури, представників міністерств, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, наукових кіл та засобів масової інформації, з метою спонукання до ефективної і тривалої транснаціональної співпраці, розвитку, інтеграції спільнот та активізації діалогу в культурі. Про це УНН повідомили у прес-службі мерії.

Конгрес відбудеться у Львові 4-6 вересня 2015 року. “Культура і кризи: ризики, можливості, еволюція” — так звучатиме головна тема, навколо якої дискутуватимуть учасники Конгресу.

“Ми спільно з нашим польськими колегами виграли грант на проведення у Львові IV Міжнародного конгресу „Культури країн Східного Партнерста“ — це величезна, грандіозна культурна подія, яка буде 4-6 вересня у Львові. Окрім пленарних засідань, наша головна мета полягає у тому, щоб ця подія не була лише засіданнями тільки в середовищі культурних менеджерів шести країн Східного партнерства і чотирьох європейських країн, а щоб місту було помітно і зрозуміло, що відбувається велика культурна подія. Вже є 12 країн, а це 400 учасників. Заплановано понад 25 культурних акцій”, — розповіла начальник управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

Співорганізаторами є Міністерство закордонних справ Польщі, українсько-польська фундація “ТрансКультура”, Львівська міська рада, Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, ГО “Інститут Актуального Мистецтва”, Мистецьке Об’єднання “Дзиґа” та інші авторитетні інституції.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути