chrome firefox opera safari iexplorer

Нацкомісія з питань моралі закликає обмежити продаж алкоголю

22 жовтня 2010 о 01:50

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі закликала усі обласні державні адміністрації обмежити продаж алкогольних напоїв у нічний час.

Як сказано в заяві Нацкомісії, Івано-Франківська, Ужгородська, Львівська і Київська міські ради вже винесли відповідні постанови.

«За даними ВООЗ, 24% смертей в Україні обумовлено дією двох чинників ризику — алкоголю і тютюну. Щорік більше 10 тисяч наших співвітчизників гинуть внаслідок випадкового отруєння алкоголем. Кількість алкоголіків у нашій країні складає один мільйон, з них понад 120 тисяч — підлітки. Але наркологи стверджують, що ці цифри потрібно помножити як мінімум у п’ять разів, аби побачити реальну картину», — повідомляє НЕК.

За її інформацією, рівень споживання алкоголю в Україні є одним з найвищих у світі і складає близько 20 літрів абсолютного спирту на душу населення в рік.

«Без перебільшення можна констатувати — проблема має масштаби національної трагедії і вимагає прийняття невідкладних дій вже сьогодні. Враховуючи ці та інші обставини, ініціативи Івано-Франківська, Києва, Ужгороду, Львова вимагають наслідування і поширення», — вважають члени комісії з моралі.

Як повідомлялося, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник виступив проти введення повної заборони на вживання і продаж алкогольних напоїв.

http://ua.korrespondent.net

Фото: www.sz.aif.ru 

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути