chrome firefox opera safari iexplorer

Посібники з історії узгоджуватимуть ще з турками і поляками

18 листопада 2010 о 19:40

Загальні посібники з історії для вчителів Міністерство освіти і науки України планує розробляти не лише з представниками Російської Федерації, але і з турецькими вченими. Про це під час брифінгу з нагоди відкриття щорічної виставки «Освіта та кар'єра-2010» заявив міністр освіти Дмитро Табачник.

Як повідомляє кореспондент «Коментарів», Табачник зазначив, що найближчим часом міністерство чекає відповіді від турецького Міносвіти.

За словами міністра, схожі пропозиції будуть спрямовані і у відповідні відомства Польщі.

«Думаємо, будемо працювати і з литовцями, і з іншими нашими сусідами», — зазначив український міністр освіти.

Табачник заявив, що розробка такої допомоги відповідає європейським тенденціям, а саму програму підтримає Рада Європи. Міністр вважає появу спільних підручників позитивним фактом, оскільки це дозволить охопити широке коло слухачів, а також перешкодити фальсифікаціям історичних фактів.

Нагадаємо, раніше Україна і Росія створили робочу групу з розробки спільного навчального посібника для вчителів історії.

Також Табачник заявляв про наміри МОН України та Литви створити спільний підручник з історії для вчителів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути