chrome firefox opera safari iexplorer

Презентація Ділового щоденника українця на 2011 рік

12 листопада 2010 о 12:30

У вівторок, 16 листопада 2010 року, буде презентовано діловий щоденник українця «Український щорічник – 2011». Це видання підготували та видали Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та видавництво «Генеза» до 20-ї річниці незалежності України.

Основною ідеєю щорічника є те, щоб у ювілейний рік незалежності України кожний день розпочинався не лише зі згадки про державні, національні чи релігійні свята, але й зі згадки про визначних українців.

Щорічник зроблений у форматі ділового щоденника та складений за принципом, що день розпочинається з дня народження визначного українця, згадки про державні, національні, професійні чи релігійні свята, визначні історичні події тощо.

Окрім того, у щорічнику розміщено багато корисної статистичної інформації, на кожний день запропоновано афоризм дня, який пов'язаний з творчістю визначної особистості, що народилася в цей день, або зі своєрідною тематикою дня.

Презентація щорічника відбудеться о 14.00 в конференц-залі Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5). Вхід за картками акредитації. Учасники презентації зможуть отримати примірник видання.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути