chrome firefox opera safari iexplorer

За півроку можуть ліквідувати УПЦ КП, — Філарет

31 січня 2011 о 00:32

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявляє про намір влади ліквідувати цю церкву до червня.

«Київський патріархат хочуть до літа знищити... По всій Україні представники влади, спонсори, або священики Московського патріархату проводять бесіди з нашими священиками, їм пропонують переходити в підпорядкування Московського патріархату, а за це обіцяють різну підтримку і допомогу», — сказав Філарет.

Патріарх наголосив, що такі бесіди проводять зі священиками у різних областях країни від Львівської до Донецької.

«Наприклад, на Вінниччині священиків викликали до райадміністрації там, ставили ультиматуми», — сказав він.

Філарет додав, що такі випадки були також у Київській та інших областях, зокрема, на Донбасі такі бесіди були проведені, за його словами, з 70% священиків.

«Почалися рейдерські захоплення наших храмів... І всюди влада на боці російської церкви», — сказав патріарх.

Він висловив впевненість, що подібні випадки є частинами єдиного плану, оскільки події по всій країні відбуваються за одним сценарієм.

Як повідомлялося, Філарет раніше заявляв про наміри Московського патріархату знищити УПЦ КП.

Раніше, Київський патріархат звернувся до президента Віктора Януковича щодо порушення прав віруючих і посилення міжконфесійного напруження, що, на думку УПЦ КП, може перетворитися у відкрите протистояння.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути