chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада завтра може виселити з Лаври три музеї

30 березня 2011 о 11:34

31 березня на розгляд сесії Київради винесене питання про умови передачі Києво-Печерського заповідника у державну власність.

Про це повідомив голова комісії міськради з питань культури й туризму Олександр Бригинець.

«Це питання внесене до порядку денного без розгляду його нашою комісією, тобто практично підпільно. Кабмін так і не зміг виселити з території Лаври музеї, тепер цю брудну роботу за них зроблять депутати з більшості Черновецького-Попова. У такий спосіб у Києві, крім бездомного Музею історії Києва, можуть з'явитися ще 3 бездомних музеї», — сказав депутат Київради.

Він наголосив, що сьогодні в Києві немає місця, куди можна було б виселити ці 3 музеї — Національний музей українського народного декоративно-прикладного мистецтва, Музей театрального, музичного й кіномистецтва, Музей книги й друкарства.

«Для побудови й реконструкції існуючих об'єктів, потрібні мільйони гривень і роки будівельних робіт. Виселення музеїв сьогодні — це шлях у нікуди», — сказав Бригинець.

Депутат розповідає, що проект завізований декількома керівниками Києва, що представляють Партію Регіонів, у тому числі й самим Олександром Поповим.

«Таким чином, проект про виселення музеїв є партійною пропозицією Партії Регіонів. Сподіваюся, депутати не допустять вандалізму й погодяться на переселення музеїв, тільки тоді, коли своїми очима побачать пропоноване закладам культури приміщення й у тому випадку, якщо воно відповідає всім вимогам», — сказав Бригинець.

Як відомо, передаючи Києво-Печерську лавру державі влітку минулого року, депутати своїм рішенням захистили від виселення 3 муніципальних музеї.

Тепер КМДА пропонує депутатам Київради виключити з рішення пункт №3, який, власне, й захищає музеї.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути