chrome firefox opera safari iexplorer

Російський газ для України дорожчає на 31%

14 березня 2011 о 10:57

Ціна на російський газ для України в IV кварталі 2011 року складе 347 доларів за тисячу кубометрів, що на 31% більше, ніж у І кварталі. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Якщо узяти формулу, в I кварталі у нас вхідна ціна на газ — 264 долари (за 1 тисячу кубометрів), II кварталі — 293 доларів, III — кварталі 313 доларів, а в IV кварталі — 347 доларів. Це велика ціна навіть з урахуванням знижки в 100 доларів», — заявив Бойко.

За його словами, уряд збільшує запаси газу в I кварталі 2011 року для того, щоб збалансувати ціни на блакитне паливо і не допустити різкого подорожчання його вартості для населення і підприємств.

«Щоб вийти з цієї ситуації ми закупили максимум газу в I кварталі, коли він ще більш-менш дешевий, і за рахунок цього ми плануємо збалансувати рік і не допустити різкого зростання цін на газ для побутових мереж і для підприємств», — заявив Бойко.

Нагадаємо, 10 березня заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Володимир Макуха заявив, що середньорічна ціна на російський газ для України може перевищити 300 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Як відомо, ціна російського газу для України в першому кварталі 2011 року складала 264 долари за тисячу кубометрів.

Українські аналітики прогнозували, що середня ціна на російський газ для України в 2011 році виросте до 280-290 доларів за тисячу кубометрів.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути