chrome firefox opera safari iexplorer

Рубль стане резервною валютою України?

09 грудня 2011 о 14:03

Україна використовуватиме російський рубль для формування валютного резерву в 2012 році, заявив глава Нацбанку Сергій Арбузов.

«Коли ми переведемо рублі в першу категорію, тоді рублі стануть нашою резервною валютою. Я думаю, що це буде в наступному році», — сказав він, передає Сегодня.

Арбузов також заявив, що планує створити в Україні ринок російського рубля і довести його оборот до рівня близько 10 млрд дол. (в еквіваленті).

«Між Україною і РФ товарообіг становить приблизно 50 мільярдів доларів. Усі розрахунки йдуть не через національні валюти. Якщо ми переведемо хоча б 10-20% від товарообігу в національну валюту (російську), отримаємо ринок російського рубля. Його в Україні зараз немає», — сказав він.

Як повідомлялося, 5 грудня «Газпром» і «Нафтогаз» підписали доповнення до чинного контракту купівлі-продажу газу, який дозволяє НАКу оплачувати постачання російського палива в російських рублях.

7 грудня «Нафтогаз» вперше розрахувався за імпортний російський газ рублями. Український холдинг перерахував за листопадові поставки 210 млн доларів і 7,2 млрд рублів. За словами Арбузова, оплата газу в рублях дозволить Україні зберегти у держрезервах 8 млрд доларів.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути