chrome firefox opera safari iexplorer

Сільська медицина залишиться без транспорту

02 березня 2011 о 14:58

Верховна Рада відмовилася ухвалити Закон «Про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2011 рік» щодо медичних транспортних засобів для сільської місцевості.

За ухвалення відповідного законопроекту, внесеного народним депутатом з фракції «БЮТ-Батьківщина» Антоніною Болюрою, проголосували лише 122 народних депутати із 242, зареєстрованих в сесійній залі.

Проект закону підготовлено з метою перерозподілу між кодами бюджетної класифікації коштів державного бюджету України на 2011 рік і спрямування їх на закупівлю спеціальних автомобілів для оснащення закладів охорони здоров’я в сільській місцевості.

Зокрема, з метою вирішення гострих проблем медичного захисту мешканців сільської місцевості, оптимізації видатків на обслуговування системи центральних органів виконавчої влади та забезпечення прозорості розподілу коштів на видатки розвитку, пропонувалося збільшити видатки Міністерству охорони здоров’я (загальнодержавні витрати) для оснащення сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів і придбання автомобілів швидкої медичної допомоги для сільських закладів охорони здоров’я на 700 млн. грн. за рахунок зменшення видатків на придбання Державною авіаційною службою повітряних суден в сумі 295,0 млн. грн. та скорочення державних капітальних видатків, що розподіляються Кабінетом Міністрів України, в сумі 405 млн. грн.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути