chrome firefox opera safari iexplorer

У туристичному рейтингу Україна поряд із Гватемалою

09 березня 2011 о 10:54

У міжнародному туристичному рейтингу Україна опустилася на 8 позицій і тепер займає 85-е місце між Намібією і Гватемалою.

Складає такий рейтинг конкурентоспроможності туристичного ринку організація «Всесвітній економічний форум», інформує «Фокус».

У цьому році оцінювалися 139 країн. У рейтингу-2009 Україна займала 77-у позицію із 133-х.

У європейському регіоні Україна випередила тільки Вірменію, Боснію і Герцеговину та Молдову.

«Враховуючи їх слабкий розвиток, ці країни потребують значних інвестицій для модернізації інфраструктури, необхідної для підтримки сфери туризму і подорожей», — зазначають укладачі рейтингу.

Законодавство, що регулює туристичну галузь, не дало Україні піднятися вище 64-го місця в цій позиції. Ще гірше йдуть справи з безпекою — 82-е місце.

Міжнародні експерти розвіяли ілюзії і з приводу багатого людського, культурного і природного потенціалу нашої країни. За цим показником Україна – 118-та.

Автори рейтингу трохи підсолодили пігулку, виставивши Україні високий бал за таким показником як «здоров'я та гігієна» — 17-е місце і «доступність ринків» — 20-е.

При цьому справи на митниці залишають бажати кращого. Україна потрапила у другу сотню як за ефективністю роботи митниці, так і за прозорістю діяльності прикордонників.

«Незважаючи на те, що європейський регіон в цілому відкритий для торгівлі і переміщення людей, деякі країни відстають», — наголошується в рейтингу.

Серед таких, відстаючих, згадані Боснія і Герцеговина та Україна.

Росія займає в рейтингу 59-е місце, Грузія — 73-е, а трійку лідерів склали Швейцарія, Німеччина і Франція.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути