chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальне будівництво біля метро «Театральна» триває

08 квітня 2011 о 11:12

Будівництво торговельно-офісного центру на перетині вул. Богдана Хмельницького і Пушкінської біля станції метро «Театральна» продовжується.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні робітники продовжують працювати на цьому об’єкті. Вони, зокрема, кладуть цегляні блоки, виконують зварювальні роботи. Працює великий будівельний кран та лебідка.

Як повідомлялося, учора, 7 квітня, на даному об’єкті проводилися роботи нібито з демонтажу цього незавершеного будівництва.

Довідка УНІАН

Уже 5 років кияни вимагають скасувати дозвіл на роботи з будівництва торговельно-офісного центру на вулиці Богдана Хмельницького, 7, і ввести мораторій на забудову центру міста.

У 2007 році будівництво в районі станції метро «Театральна» було визнане небезпечним для метро. Після цього Київрада скасувала своє попереднє рішення про землевідведення, але забудовник з цим не погодився і оскаржив його в суді.

Будівництво біля станції метро “Театральна” поновилося на початку грудня 2010 року і продовжується цілодобово.

2 лютого 2011 р. віце-прем`єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Віктор ТИХОНОВ заявив, що Кабінет міністрів України докладе всіх зусиль, щоб зупинити скандальне будівництво торгово-офісного центру поряд зі станцією метро «Театральна» у Києві.

7 лютого голова КМДА Олександр ПОПОВ обіцяв, що скандальне будівництво біля станції метро «Театральна» має бути зупинено до 9 лютого.

17 березня на засіданні Громадської гуманітарної ради Президент Віктор ЯНУКОВИЧ заявив, що хмарочосам не місце в історичних центрах Києва, Львова, Чернівців та тих міст, де їхнє спорудження руйнує історичне середовище.

28 березня Київський апеляційний господарський суд визнав незаконним будівництво на вул. Б.Хмельницького поблизу станції метро «Театральна». Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу Генеральної прокуратури.

 

Чергову акцію протесту проти незаконної забудови активісти Громадянської служби «Свідомо» та ініціативи «Кияни проти руйнації Києва»  розпочнуть сьогодні, 8 квітня, о 13:00 біля входу до Київської міської державної адміністрації.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути