chrome firefox opera safari iexplorer

Друга вища освіта в Україні може стати безкоштовною

01 травня 2011 о 13:22

Зареєстрований цьго тижня законопроект про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" вже надійшов у профільний Комітет Верховної ради.

Відзначимо, цей законопроект передбачає можливість громадян безкоштовно отримати другу вищу освіту.

Відповідно до чинного закону, громадянину України тільки один раз гарантується здобуття вищої освіти за бюджетні кошти. Отримання другої вищої здійснюється за кошти фізичних і юридичних осіб.

Зараз же пропонується доповнити закон положенням, що на безкоштовну другу вищу освіту можуть претендувати громадяни, які за станом здоров'я втратили можливість виконувати службові чи посадові обов'язки за отриманою раніше кваліфікацією.

Щоб уникнути зловживань, здоров'я такого абітурієнта повинна оцінити медико-соціальна експертна комісія.

Як повідомлялося раніше, в Україні проводиться реформа системи вищої освіти. У парламенті зареєстрована ціла низка законопроектів, які тим чи іншим чином стосуються змін у цій сфері. Так, одним з них, наприклад, запропоновано скоротити число контрактників.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути