chrome firefox opera safari iexplorer

Луцький замок відкрив свої ворота на цілу ніч

27 червня 2011 о 17:29
provolyn.com

Вогонь у ньому, як і в давні часи, запалив його князь Любарт.

Після того, як Любарт запросив до замку. З кухні уже розноситься запах вишуканих страв. Варять український борщ. Готують страву у великому казані, аби почастувати кожного.

«Зварили борщик український за львівським рецептом з червоного буряка, моркви, капусти, з кропчиком, часничком, цибулькою — дуже смачний. Ліпимо свої вареники домашні — з картоплею, цибулькою, сиром, приправляємо сметанкою шкварками», — каже кухарка зі Львова Ірина Гелемей.

Поруч на вогні готують свиню. Як і в давнину — її запікають на вертелі

«Чиста екологічна продукція, годована в селі на молоці, картоплі, пшениці меленій. Замочуємо в маринад кисіль, перець духмяний, лавровий лист кидаємо, потім на запікання», — каже Іван, який випікає свиню.

Ну, а після вечері — шоу занурює гостей у середньовічне минуле Луцька. Після запалення вогню — стародавні співи та танці. Уже вп’яте у замку відтворюють дух середньовічного Луцька. У цей час він зовсім інший — не просто мовчазний свідок давнини, а реальний оповідач середньовічного міста.

17 січня

Інші дати
Народився Іван Труш
(1869, с. Висоцьке Львівська область – 1941) - український живописець-імпресіоніст, майстер пейзажу і портретист, мистецький критик і організатор мистецького життя в Галичині.
«Нам треба стояти… ногами на нашій землі, головою бути в Європі, а руками обхоплювати якнайширше справи української нації» (Іван Труш)
Розгорнути
Народився Григорій Епік
(1901, с.Кам'янка Дніпропетровської обл. - 1937) - український письменник, перекладач. автор повісті "Восени", романів "Без грунту", "Перша весна".
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі