chrome firefox opera safari iexplorer

Луцький замок відкрив свої ворота на цілу ніч

27 червня 2011 о 17:29

Вогонь у ньому, як і в давні часи, запалив його князь Любарт.

Після того, як Любарт запросив до замку. З кухні уже розноситься запах вишуканих страв. Варять український борщ. Готують страву у великому казані, аби почастувати кожного.

«Зварили борщик український за львівським рецептом з червоного буряка, моркви, капусти, з кропчиком, часничком, цибулькою — дуже смачний. Ліпимо свої вареники домашні — з картоплею, цибулькою, сиром, приправляємо сметанкою шкварками», — каже кухарка зі Львова Ірина Гелемей.

Поруч на вогні готують свиню. Як і в давнину — її запікають на вертелі

«Чиста екологічна продукція, годована в селі на молоці, картоплі, пшениці меленій. Замочуємо в маринад кисіль, перець духмяний, лавровий лист кидаємо, потім на запікання», — каже Іван, який випікає свиню.

Ну, а після вечері — шоу занурює гостей у середньовічне минуле Луцька. Після запалення вогню — стародавні співи та танці. Уже вп’яте у замку відтворюють дух середньовічного Луцька. У цей час він зовсім інший — не просто мовчазний свідок давнини, а реальний оповідач середньовічного міста.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути