chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм Лозниці «Щастя моє» переміг на польському кінофестивалі

10 липня 2011 о 14:56

Фільм українського режисера Сергія Лозниці «Щастя моє» переміг на польському кінофестивалі «Любуське кіноліто» і отримав головний приз — «Золоте гроно».

Зокрема, як повідомила прес-служба SOTA Cinema Group, завершився 40-й ювілейний фестиваль «Любуське кіноліто», який проходив у Лагуві, (Польща). Вердикт суддівське журі оголосило на церемонії закриття, присудивши головний приз — «Золоте гроно» — фільму Сергія Лозниці «Щастя моє».

Крім ігрового дебюту документаліста Сергія Лозниці, в основній конкурсній програмі повнометражних картин були представлені ще 13 фільмів виробництва Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Швеції, Австрії, Німеччини, Аргентини, Нідерландів, Литви.

Основними конкурентами Лозниці, які зайняли друге і третє місця, були відомі польські кінорежисери Антоній Краузе з фільмом «Czarny czwartek» («Чорний четвер») і Лех Маєвскі з фільмом «Młyn i krzyż» («Млин і хрест»).

У рамках 40-го «Любуського кіноліта», який є кіноконкурсом Східної та Центральної Європи і націлений на популяризацію фільмів саме цього регіону, також була представлена ​​конкурсна програма документального кіно і короткого метра. В обох програмах була заявлена ​​й Україна.

У конкурсі документального кіно брав участь молодий український режисер Дмитро Тяжлов зі своєю п'ятою за рахунком документальною стрічкою «Я пам'ятник собі», учасник «Української панорами» 40-го фестивалю «Молодість» і володар головного призу.

У програмі короткометражок показали фільми режисерів Олександра Образа («Дріфтер»), Мирослава Слабошпицького («Глухота»), Олександра Усіка («Автопортрет»), Дар'ї Онищенко («Собаки міста Українка»), Максима Ксьонди («За рамками»), Руслана Батутського («Спаси і збережи»), Сергія Кочерина («Мотор»), Богдани Смирнової («Її місце порожнє»), Максима Буйницького («Перешкода»).

Нагадаємо, картина Сергія Лозниці «Щастя моє» була представлена ​​в травні 2010 р. в конкурсі МКФ у Каннах і вже зібрала велику колекцію призів міжнародних кінофестивалів, а також вийшла в прокат у Франції, Португалії, Німеччині, Бразилії, США та Росії.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути