chrome firefox opera safari iexplorer

Житомирські лікарі продавали онкохворим безкоштовні ліки

13 липня 2011 о 10:08

Житомирські медики продавали онкохворим ліки, які повинні видаватися безкоштовно. Таким чином вони заробили на хворих на рак близько 110 тисяч гривень. Лікарську аферу викрила СБУ. У спецслужбі розповіли, що на людській біді наживалися медики обласної клінічної лікарні, пише «Сегодня».

Як повідомили СБУ, лікарі впродовж 2010 року продавали хворим на рак медпрепарати, необхідні для проведення хіміотерапії. При цьому медики не забували вказувати в картці пацієнтів, що ліки вони отримали безкоштовно, як того вимагала держпрограма з забезпечення ліками онкохворих.

«Вже встановлено, що на вудку шахраїв попалися 250 людей», — розповіли в прес-групі УСБУ в Житомирській області. Поки під підозрою п'ять лікарів. Винним загрожує від 5 до 8 років в'язниці.

Як розповіли столичні лікарі, в хіміотерапію входить 15 препаратів і всі вони видаються державою безкоштовно.

Але періодично в країні виникають скандали з тим, що ці препарати продаються за гроші. Щоправда, останнім часом ця ситуація трапляється нечасто — народ вже краще розбирається у своїх правах.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути