chrome firefox opera safari iexplorer

«ЕГО-фестиваль» намагається вразити незвичністю та оригінальністю

12 серпня 2011 о 14:57

Роботи близько 50 учасників зі всієї України, а також Росії, Франції, Вірменії, Парагваю, Канади, Бразилії, Італії, Німеччини, Швеції та Аргентини представлені на ІV міжнародному фестивалі сучасного мистецтва “Его”.

Уперше в своїй історії його приймають Черкаси. Розпочався фестиваль 10 серпня і триватиме до 25 серпня у Торгово-розважальному комплексі “Хрещатик-Сіті”, що по вул. Дашкевича, 19. Організатори присвятили його 20-ій річниці Незалежності України.

Експозиція представлена різноманітними художніми роботами в різних стилях та жанрах. Головне, за словами організаторів, вразити глядача незвичністю та оригінальністю.

Роботи епатажного черкаського художника, учасника численних виставок і арт-проектів в Україні та за кордоном Володимира Яковця також представлені на фестивалі. Сам художник, який творить у жанрі українського постмодернізму говорить, що є співорганізатором цього заходу.

– На виставці представлена моя композиція з чотирьох двохметрових робіт із живописних серій “Покоління” й “Віддзеркалення”, – розповідає Володимир Яковець. – Для Черкас такий фест – надзвичайно визначний. Радує, що іноземні митці захотіли його провести саме в нашому місті. Пропозиція щодо Черкас надійшла від французів, яку підтримали у Львові та Києві.

Окрім виставки робіт, у рамках фестивалю в художній школі ім. Данила Нарбута француз Рішар Лав’є провів лекцію на тему “Маніпуляція зображення”, а Ашот – на тему “Психологія творчості”.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути