chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відбудеться Міжнародний лицарський турнір

11 серпня 2011 о 09:12

10-11 вересня у Львові відбудеться Міжнародний лицарський турнір «Легенда Львова – 2».

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради, громадська організація «Спілка молоді «Нове Покоління» за підтримки Львівської міської ради протягом двох днів в Палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15) створюватиме справжнє відродження лицарської епохи, адже саме тут проходитиме міжнародний лицарський турнір «Легенда Львова – 2».

Мета фестивалю – відродження та популяризація спадщини шляхетних традицій лицарської доби.

«Пропонуємо львів’янам та гостям міста цікаво та активно провести час з усією родиною, поринувши у атмосферу побуту славетної епохи лицарської доби нашого міста! Під дзвін мечів — стати свідком справжнього лицарського турніру та взяти участь у лицарських забавах, посмакувати середньовічними стравами і поринути у атмосферу Львова XIV ст. Фестиваль проводиться удруге та започатковує гарну традицію відтворення історії життя, культури та традицій славетного минулого міста Лева», — розповіли організатори фестивалю.

Протягом двох днів, з 12:00 до 20:00, відвідувачі зможуть побачити парад історичних учасників, лицарський турнір (масові та одиночні поєдинки за участю історичних об’єднань з України, Білорусі, Польщі), покази лицарських вмінь, презентація історії лицарства Львова, конкурс на найоригінальніший історичний костюм, історичну кухню, Середньовічний лицарський табір, ярмарок, ковалів. Пердбачені спеціальна програма для дітей і молоді та майстер-класи.

Ціна квитка: дорослий — 12 грн., діти до 6 років, сироти та люди з особливими потребами – безкоштовно.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути