chrome firefox opera safari iexplorer

У Москві ніхто не захотів навчатися в «українських класах»

24 серпня 2011 о 13:59

У Москві не відкриватимуться українські класи з 1 вересня через відсутність школярів.

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві сказав міністр уряду Москви, керівник департаменту освіти російської столиці Ісаак Калина.

«Ми готові відкрити класи з будь-якою мовою (навчання) коли є відповідні заяви від батьків», — сказав І.Калина.
Відповідаючи на уточнююче запитання УНІАН, чи є такі заяви, він негативно похитав головою.

Водночас, він зазначив, що зараз йде підготовка до проведення днів освіти України в РФ, яке заплановане на вересень цього року.

При цьому І.Калина повідомив, що в Москві є школи з етнокультурним компонентом.

За його словами, такі школи відкривалися з метою поступової адаптації інтеграції людей певної культури в культуру міста Москви.

«Не всім школам вдалося утриматися в цьому завданні. Іноді з`явилося інше – якраз навпаки, якесь відгородження дітей певної культури від культури міста Москва», — сказав І.Калина.

За його словами, зараз влада прагне «поправити колективи цих шкіл».

Як повідомлялося, 4 червня міністр освіти та науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник повідомив, що розраховує, що перші українські класи в гімназіях Москви і Санкт-Петербурга відкриються 1 вересня цього року.

За словами Д.Табачника, велися переговори з департаментами освіти двох російських міст, щоб визначити авторитетні гімназії для відкриття українських класів.

«Ми вирішили почати з цього, адже вирішення питання з пошуком окремої будівлі в центрі міста може зайняти багато часу, а так ми можемо почати вже 1 вересня», — сказав Д.Табачник.

3 червня міністр освіти та науки РФ Андрій Фурсенко заявив, що його відомство підтримує створення українських гімназій в Москві та Санкт-Петербурзі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути