chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — друга в Європі за падінням зайнятості молоді

29 серпня 2011 о 10:13

Майже 20% молодих українців ніде не працюють і не навчаються. Про це повідомив перший заступник міністра соцполітики України Василь Надрага.

Він зазначив, що кожен третій молодий українець, який бажає працювати, не може цього зробити. Результати соцопитувань, за його словами, стверджують, що п'ята частина вже зневірилася в тому, що де-хто може докласти свої сили.

Він підкреслив, що такий стан речей є проблемним, оскільки через кілька років покоління 55-літніх піде на пенсію і виникне величезна дірка в обсязі трудових ресурсів України, що відіб'ється на прирості ВВП і доходів більшості жителів країни.

Посилаючись на дані статистики, В. Надрага зазначив, що Україна займає друге місце в Європі з падіння зайнятості серед молоді. Так, за його словами, з 2007 по 2009 рік серед дорослого населення країни приріст безробітних склав 2%, тоді як серед молоді — 4,9%.

Експерт підкреслив, що світова криза лише посилила проблеми з молодіжною зайнятістю, сьогодні саме на молодь припадає майже 40% світового безробіття. Він повідомив, що в 2009 році близько 7 мільйонів чоловік віком від 15 до 24 років виявилися без роботи.

В. Надрага заявив, що цю проблему можуть вирішити соціальний діалог, реформування освіти, податкові пільги, зміни в законодавстві та спеціальні програми.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути