chrome firefox opera safari iexplorer

У Чернівцях відсвяткували перше виконання «Червоної рути»

12 вересня 2011 о 11:23

На Театральній площі у Чернівцях відбулося обласне свято української пісні з нагоди першого виконання пісень Володимира Івасюка «Червона рута» та «Водограй». Воно зібрало буковинців, які причетні до творення сучасного мистецтва.

Про це ЗІКу повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

Учасників свята привітав перший заступник голови ОДА Георгій Галиць.

«У двадцятому столітті було створено чимало популярних відомих українських пісень, і на Буковині у тому числі – з Ратуші міста Чернівці кожного дня лунає славна «Марічка», у всьому світі співають «Черемшину», але, безперечно, саме «Червона рута» Володимира Івасюка стала найвідомішою піснею», – сказав Георгій Галиць.

Свято української пісні з нагоди першого виконання пісень Володимира Івасюка «Червона рута» та «Водограй» зорганізоване управлінням культури ОДА, обласною філармонією та меморіальним музеєм Володимира Івасюка.

У пісенному дійстві взяли участь близько 40 учасників.

Така мистецька імпреза відбулася у Чернівцях вже втретє.

Вперше пісня «Червона рута» була виконана на Театральній площі у Чернівцях у вересні 1970 року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути