chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’являться вертольоти «швидкої допомоги»

05 вересня 2011 о 09:50

Столична влада затвердила остаточний список адрес, де будуть розташовуватися злітно-посадочні майданчики для авіарятувальників і медиків. Про це заявив начальник главку НС у Києві Віталій Пшеничний.

За його словами використовувати ці «повітряні стоянки» будуть для порятунку людей: постраждалих у великих ДТП, стихійних лих, пожежі та інших надзвичайних ситуаціях. Приватникам ж «паркуватися» тут не дозволять.

До кінця вересня під кожний майданчик виділять землю і почнуть будувати. «Кілька днів тому ми передали документ з усіма адресами вертолітних майданчиків голові КМДА Олександру Попову на підпис», — сказав він.

У списку 16 адрес, які вже погоджено з усіма інстанціями. Список істотно відрізняється від попередніх пропозицій. Зараз передбачено майданчики біля пологового будинку, Міжнародного виставкового центру, приватної лікарні, а також дитячих клінік.

Дві «повітряні стоянки» із 16-ти буде обладнано гаражами для вертольотів. «Щоправда, техніку ще належить купити. Відповідний варіант — вертоліт класу А Ка-226 російського виробництва вартістю 35 млн грн. Таких нам потрібно два», — зазначив він.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович доручив голові КМДА Олександру Попову до кінця 2011 року забезпечити розробку проектів будівництва та реконструкції об'єктів транспортної інфраструктури для покращення транспортного сполучення у місті.