chrome firefox opera safari iexplorer

ВВС Україна оголосила конкурс «Книга Року ВВС 2011»

16 вересня 2011 о 13:56

16 вересня ВВС Україна оголосила початок номінацій на премію Книга Року ВВС 2011. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в межах Форуму видавців у Львові.

16 вересня – початок прийому номінацій на премію «Книга року ВВС 2011» – щорічної літературної нагороди, яка має на меті визначити найкращий прозовий художній твір українською мовою.

Прийом номінацій на премію Книга року ВВС 2011 починається на щорічному Форумі видавців у Львові. На конкурс книги мають подавати лише видавництва – до трьох їхніх книг у будь-якому прозовому жанрі, включно з книжками для дітей. Ці книги мають бути видані у період з середини вересня 2010 року до середини вересня 2011 року.

Останній термін для номінування книг на конкурс – понеділок 10 жовтня 2011 року.

Команда ВВС Україна сформує довгий список номінантів, до якого увійдуть до 15 книжок і з-поміж яких експертне журі обере короткий список фіналістів та переможця.

Як зазначила редактор ВВС Україна Ніна Кур’ята, шанс є в кожного автора, чия книга видана, в тому числі і в молодих авторів. «Ми оцінюємо якість тексту. Не є критерієм вартісності тексту відомість імені автора», – наголосила вона. За її словами ВВС Україна не ставить за мету підтримку будь-якого комерційного проекту, чи то видавництва для підвищення продажу книжок тощо. Єдина мета конкурсу – визначення найкращого прозового виданого твору за останній рік, зробити цікаву дискусії довкола останніх книжкових новинок. «Ми впевнені, що премія Книга року ВВС допоможе розширити діалог з нашими читачами про модерну українську літературу та про ті ідеї й проблеми, які описують сучасні письменники», – зазначила Ніна Кур’ята.

Вперше премію «Книга року ВВС» було вручено 2005 року, і вона швидко стала однією з найбільш престижних літературних нагород в Україні.

Цього року до журі увійшли

  • Професор Віра Агєєва, Києво-Могилянська академія.
  • Ольга Герасим’юк, депутат українського парламенту.
  • Андрій Куликов, ведучий телеканалу ICTV.
  • Світлана Пиркало, координатор журі премії Книга року ВВС.
  • Ірина Славінська, літературний критик вебсайту «Українська правда».

Книги, подані на конкурс, потрібно надсилати у 8-х примірниках кур’єрською доставкою на адресу: ВВС Україна, Іллінська 8, 5 поверх, м. Київ 04070

Переможців конкурсу оголосять у грудні 2011 року.

Конкурс читацьких рецензій буде оголошено після того, як буде складено довгий список.

Переможці премії Книга року ВВС в минулі роки

2010 – «Ворошиловград», Сергій Жадан

2009 – «ТАКЕ», Іздрик

2008 – «Молоко з кров’ю», Люко Дашвар

2007 – «Андріївський узвіз», Володимир Діброва

2006 – «Капітал», Сергій Жадан

2005 – «Весняні ігри в осінніх садах», Юрій Винничук