chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро НБУ випустить золоту пам’ятну монету вагою 0,5 кг

24 листопада 2011 о 13:59

До кінця поточному року Національний банк України планує випустити ще 14 пам’ятних монет. Про це під час інформаційного заходу Генерального департаменту регулювання грошового обігу розповів заступник директора департаменту Віктор Зайвенко, передає кореспондент УНН.

Він також розповів, що у грудні передбачено випуск серії пам’ятних монет України, присвячених ЄВРО-2012. До цієї серії увійдуть монети, присвячені українським містам, та загальна монета вагою 62,2 грами. Крім того, до ЄВРО-2012 вперше в Україні буде відкарбовано монету із золота вагою 0,5 кг.

В.Зайвенко також зазначив, що у зв’язку з великою ціною на цю монету планується зробити першу їх партію у незначній кількості.

Загалом, відповідно до плану випуску пам’ятних монет України та сувенірної продукції, за 10 місяців 2011 року було введено в обіг 28 видів (22 найменування) пам’ятних монет України, у тому числі 16 срібних, 2 золоті та 10 монет з недорогоцінних металів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути