chrome firefox opera safari iexplorer

У Китаї Україну представлятиме ландшафтний дизайн із Черкас

02 листопада 2011 о 12:33

Ландшафтний проект саду, створений черкаським садовим центром «Сад Мрій», став лауреатом від України на VIII міжнародній виставці садівництва «Чунцін EXPO» у Китаї (місто Чунцін є частиною провінції Ваньжоу, котра дружить iз Черкасами).

«Цей проект відображає природу України, схожі пейзажі можна побачити в різних куточках нашої країни», — зазначає керівник проекту, депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко.

За його словами, в основі дизайну саду — родинне дерево та колодязь. Окрім того, у садку є дерев’яний паркан та три місточки через струмок. Пан Сергій наголошує: на такій деталі черкаські дизайнери зупинилися не випадково, оскільки, за українськими народними звичаями, у день весілля молодята повинні перейти три місточки — і тоді, кажуть люди, вони обов’язково будуть щасливо й довго жити у парі.

Черкаські дизайнери Марина Ткаченко та Оксана Голій, котрі працювали над проектом українського саду, на п’яти його сотках «посадили» яблуню, сливу, каштан, клен і «насіяли» багато квітів — медуницю, петунії, іриси та створили цілий луг зі злаків. А найбільшою родзинкою українського саду став кущ червоної калини. Сергій Ткаченко каже, що в Китаї калину важко знайти, тож туди її привезуть черкащани, котрі поїдуть у місто–побратим у середині листопада.

Китайські фахівці вже почали облаштовувати український сад. Вони постійно консультуються з черкаськими дизайнерами, фіксуючи на фото й надсилаючи в Україну кожен етап своєї роботи. Тож уже незабаром у Піднебесній з’явиться частинка нашої України з українським садом, яким матимуть змогу милуватися не лише китайці, а й численні туристи.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути