chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці відкрили музей хліба «Перевесло»

25 листопада 2011 о 11:41

У середній загальноосвітній школі №262 Подільського району Києва відкрили музей хліба «Перевесло».

Експозиції музею складаються з п’яти різних напрямків.

Перший – «Рідна земля» – поєднує відомості з географії (типи ґрунтів) і математики (розрахунки показників валового збору зернових культур в Україні).

Другий відділ – «Колиска хліба» –  висвітлює історичні відомості, легенди і міфи про виникнення та розвиток як землеробства, так і хлібопекарства, повідомляє прес-служба мерії.

Відділ «Хліб насущний» – містить відомості про біологічний склад різних видів борошна і технологію випікання хлібобулочних виробів.

У відділі "Жнива скорботи" зібрані матеріали про трагічні сторінки українських голодоморів. Тут же представлені роботи учнів з даної тематики.

А п’ятий відділ, який отримав назву «Без хліба немає пісень» –  зібрав великий літературний матеріал: оповідання, вірші, приказки, а також українознавчі відомості про різновиди обрядового хліба.

У цій секції можна на власні очі подивитися приклади таких різновидів хліба, муляжі якого було виготовлені з солоного тіста.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути