chrome firefox opera safari iexplorer

За знищений пам'ятник Шевченку на Луганщині нікого не каратимуть

09 листопада 2011 о 15:55

Кримінальну справу за фактом знищення погруддя Тараса Шевченка в місті Стаханові на Луганщині порушувати не будуть. Правоохоронці пояснюють, що для цього немає ніяких підстав.

«Для порушення кримінальної справи немає підстав, тому що цей пам'ятник не був внесений до реєстру культурної спадщини», — сказав заcтупник начальника управління культури і туризму Луганської облдержадміністрації Володимир Виборний.

Він пояснив, що знищений вандалами пам'ятник Шевченку не відповідав встановленим для цього нормам і критеріям.

Нагадаємо, в ніч з 20 на 21 жовтня з центральної площі Стаханова викрали бюст Тараса Шевченка. Вандали розпиляли скульптуру на шматки і відвезли в невідомому напрямку. У міліції вважають, що пам'ятник не представляв інтересу для мисливців за кольоровими металами.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути