chrome firefox opera safari iexplorer

Парк імені Франка увійшов до сімки найкращих за версією Auroralia Award

13 грудня 2011 о 14:59

Львівський парк імені Івана Франка увійшов до сімки найкращих на міжнародному конкурсі по зовнішньому освітленню Auroralia Award. Про це повідомила директор ЛКП «Львівсвітло» Марина Строєва.

За її словами, львівський парк потрапив до сімки найкращих із 23 фіналістів. Участь у конкурсі брали такі країни як Франція, Бельгія, Нідерланди, США, Португалія та інші. Марина Строєва розповіла, що парки оцінювали за трьома критеріями: технічною, економічною і візуальною.

Нагадаємо, парк імені Івана Франка (розташований навпроти будівлі університету ім. І. Франка) – найстаріший парк Львова і України, один із найдавніших муніципальних парків Європи. У 2009 році було проведено реконструкцію парку. Саме тоді замінили ліхтарі, на що витратили з бюджету міста 330 тис. грн.

Довідка

Auroralia Award – міжнародна премія заснована у 2009 році асоціацією LUCI. Мета – об’єднати муніципальну владу, світлотехнічні компанії та організації, які займаються освітленням і світлодизайном. Асоціація LUCI об’єднує 60 міст на 4 континентах.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути